Rådande trender inom inredningsdesign 2016

Modern Living RoomHemmet är din borg. En plats där du ska kunna koppla av efter arbetsdagen, umgås med din familj och träffa dina vänner. Vi har alla personliga prylar som betyder något alldeles extra för oss och det är dessa personliga saker som skapar ett hem. Sedan finns det trender, produkter och stilar som blir oerhört populära under en viss tid och alla vi som är intresserade av inredning sneglar gärna på de just nu rådande trenderna för att se om de kan passa in i vårt hem. Bli inte en slav under trenderna, utan se dem som en inspiration till din heminredning.

Gröna växter och blänkande metall

Borta är de rena ytorna, då allting från väggar och möbler till krukor skulle gå i vitt. Även den långvariga chabby-chictrenden har förändrats och tonats ner, nu handlar det mer om att tillsätta detaljer från stilen. Något som kommit stort inom inredning och design är gröna växter, en härlig trend som gör rummet mer levande och som dessutom bidrar till bättre inomhusluft. Blombordet som var populärt på 50-, 60- och 70-talet pryder åter sin plats i våra hem. Gärna med rottingben eller i glänsande metall. Just olika typer av metallföremål är också en stor trend som kommit mer och mer under 2015 och 2016.

Pasteller och smutsiga toner

Mjuka pastellfärger som har fått en smutsigare, eller dovare nyans, är något som har kommit stort. Intrycket blir väldigt behagligt och pastelltonerna som förut mest användes på våren, kan nu även passa bra in under september och oktober. Lite dovare färger, även i rosa och lila, ger ett mindre gulligt intryck än de pastellfärger som vi tidigare har varit vana vid. Även svart och andra murriga toner har blivit alltmer populärt, kanske som en reaktion på den vita trenden som rådde för några år sedan. Någonting annat som kommit stort är omålade träprodukter. Även detta bidrar till ett mjukare intryck och gör inredningen mer levande.