Olika typer av design och utbildning

När det gäller design finns det massor inom detta, och naturligtvis kommer det att finnas olika typer av design i detta fall. Det första som ska tas i akt när det gäller allt inom design, så gäller detta naturligtvis om det handlar om något som du kan ta på eller något som är abstrakt. Här handlar det då i första hand om design på nätet, eller design av fysiska produkter. När det gäller de saker som designas på nätet handlar det oftast om konst i form av grafik eller helt enkelt alla de moderna hemsidor som alla företag idag har ett behov av.

Just design på nätet är något som du egentligen inte behöver ha någon utbildning för. Här handlar det mera om att du är självlärd och har ett mycket väl utvecklat estetiskt sinne. Naturligtvis kommer du inte att förlora på att ha en grundläggdesign educationande utbildning, men med anledning av att allt förändras så snabbt inom denna industri kommer du att hela tiden behöva lära dig nya saker i alla fall. När det gäller utbildning och att vara den som designar fysiska produkter, kommer du till ett helt annat område. Här gäller det då kanske design av inredningsdetaljer, kläder eller smycken.´

I detta fall kommer du naturligtvis att ha nytta av en utbildning inom ditt område. När det gäller olika typer av design som till exempelvis kläder, kommer du att behöva vara den som verkligen vet hur det går till att sy. Utan denna kännedom kommer du att falla platt. För att tillverka smycken kommer du även att behöva utbildning. I det fallet kommer du förmodligen att vara den som har utbildat dig till guldsmed, vilket är ett ganska naturligt steg om du är den som vill skapa populära smycken. Samma sak gäller för möbler och inredning. Här är det då design och arkitektur som oftast ligger till grund för dina kunskaper.