Designer som sätter sitt namn på produkten

För det mesta så kommer en designers popularitet att visas genom de produkter denne skapar. Här är det då viktigt att låta människor som använder och köper dessa produkter veta vem det är som har tillverkat och skapat dem. Detta gör du oftast genom att sätta sitt namn på dessa produkter. Att sätta sitt namn på de produkter som skapas gör många olika designers idag. Speciellt vanligt är detta när det gäller modeindustrin. Här bär nästan alla de kända och exklusiva märken som finns sin skapares namn. Ibland finns det dock produkter där det står ett namn, men som kanske är svårt för många att veta vem det är som verkligen har skapat dessa.

Det sker antingen när skaparen är ny och okänd. I det fallet är det bara bra och om människor anser att produkterna som skapas är bra, funktionella och håller en kvalitet som godtas kommer denna designer genom att sätta sitt namn på de produkter som skapas snart att vara en av de kända. Nu finns det också de som redan är kända men som du genom namnet inte alls vet vem det egentligen gäller. Detta är när de stora designers som finns använder sig av ett sigill eller en stämpel.

Att vara designer och stampanvända sig av ett sigill eller en stämpel är mycket vanligt när det gäller smycken och även i vissa fall även gällande inredningsdetaljer och möbler. Varför det är så på smycken och accessoarer kan vara lätt att förstå. Här handlar det helt enkelt om att det inte finns tillräckligt med plats att sätta ut hela namnet. När detta finns på möbler och inredning kommer det enbart att vara ett sätt att visa sig modern och sticka ut lite mera än andra. Många gånger kan ett sigill eller en signatur vara mera intressant och lockande än bara ett vanligt tryckt namn.