4 saker du ska tänka på när du inreder ditt vardagsrum

Så du har bestämt dig för att ge ditt hem en makeover. Grattis! Det är både spännande och kul, även om det kan vara tungt jobb ibland. Men låt dig inte överväldigas – det roliga väger definitivt upp. Först och främst ska du tänka på vad du vill att ditt vardagsrum ska förmedla, vilken känsla det ska ha. Vill du ha ett som går i ton med resten av hemmets inredning, eller ska det vara något helt eget? Klassiskt eller modernt, minimalistiskt eller fullt av detaljer? Allt handlar om vad du gillar och trivs med. Hos bomaster.se hittar du flera tips som hjälper dig på vägen.

shutterstock_140124130Plats och färger

När du har bestämt stil och preferenser för ditt vardagsrum så är det dags att tänka på det mer praktiska – plats. Hur mycket utrymme har du att jobba med? Vilken typ av planlösning har ditt hem? Ett stort, öppet rum kan kännas ännu ljusare och större med rätt typ av inredning eller kännas mysigare och som flera rum om du använder möbler och draperier som rumsavdelare. Mindre vardagsrum kan inredas väl med hyllor och förvaringsmöbler, utan att det känns trångt. Nästa sak att tänka på är färg; vilka färger passar ihop, vilka färger öppnar upp och vilka ger rummet djup? För mer tips, besök Sveriges marknadsplats för inredning – Roomly.

Detaljerna är minst lika viktiga

Sist men inte minst, detaljerna. När du har färgschemat, stilen och möblerna på plats är det dags att ge rummet sin egen karaktär, en smak av din personlighet. Här kan småsaker göra enorm skillnad. En snygg filt på en enfärgad, neutral soffa kan vara grå för att inte sticka ut, färgglad och mönstrad för att göra det lite mer vågat och sprakande eller rent vit för att ge vardagsrummet en mer minimalistisk känsla. En golvlampa kan ge annat ljus och annan känsla än en vägglampa, precis som växter och prydnader kan ge rummet en helt annan atmosfär. Bara fantasin sätter gränser, så lek med möjligheterna.